Media

Amniotics beviljas viktigt patent i USA för PulmoStem™

Non-Regulatory

August 10, 2022

Amniotics AB (publ) (Nasdaq Stockholm: AMNI) meddelar idag att US Patent and Trademark Office (USPTO) har godkänt patentansökan för företagets stamcellsprodukt PulmoStem™. Detta nyligen tillåtna amerikanska patent, med ansökan nr. 17/646539, ”Use of term amniotic fluid cells for the treatment of acute and chronic respiratory disease”, ger Amniotics exklusiva kommersiella rättigheter i USA åtminstone fram till 2040 för användningen av fostervattenhärledd stamcellsprodukt i PulmoStem™ vid behandling av Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS).

Amniotics stamcellsprodukt PulmoStem™ förväntas vara effektivt vid olika akuta och kroniska sjukdomar i lungan genom nedreglering av immunsvaret och genom antifibrotisk förmåga. Den första kliniska studien som förvänta påbörjas i sommar är inriktad på sjukhusinlagda patienter som lider av luftvägsinfektioner orsakade av COVID-19 eller andra virus, som kan orsaka ARDS.

"Detta är det första amerikanska patentet som beviljats i Amniotics patentportfölj och bekräftar att våra stamcellsprodukter och produktionsmetoder är patenterbara, nya och innovativa. Det här godkännandet validerar också vår långsiktiga patentstrategi, som matchar patentansökningar av hög kvalitet med Amniotics produkter, vilket säkerställer marknadsexklusivitet för Amniotics teknologi. Detta är en viktig milstolpe, som vi uppnått med en laginsats, och jag vill passa på och tacka våra grundare, uppfinnare och externa konsulter inklusive, vår företagspatentrådgivare Dominic Davies och vår amerikanska partner för patenträttigheter Knobbe Martens” säger Kåre Engkilde, VD på Amniotics.

Upcoming events

Read more

Subscribe