Media

Amniotics presenterar lovande data med PulmoStem™ på ISHLT 2022

Non-Regulatory

March 1, 2022

Amniotics AB (publ) (Nasdaq Stockholm: AMNI), en utvecklare av nya cellterapiprodukter, meddelade idag att ett abstract, innehållande lovande prekliniska data om effekten av PulmoStem™ vid lungtransplantation, har godkänts för en muntlig presentation på International Society for Heart and Lung Transplantation (ISHLT) 42nd Annual Meeting & Scientific Sessions, som i år kommer att hållas den 27-30 april i Boston.

Presentationen på ISHLT2022 kommer att hållas av Dr. A. Niroomand från Lindstedt-gruppen vid Lunds universitet och Skånes universitetssjukhus och inkluderar nya prekliniska data om Amniotics biologiska läkemedel under utveckling, PulmoStem™. Professor Sandra Lindstedt och hennes grupp vid Lunds universitet och Skånes universitetssjukhus har utvärderat effekten av PulmoStem™ i en preklinisk lungtransplantationsmodell med ARDS-skadade donatorlungor.

"Vi är glada att dessa lovande data för PulmoStem™ har accepterats för en muntlig presentation vid ISHLT2022. Lungtransplantation har blivit en allt vanligare behandlingsform men släpar efter andra typer av transplantationer när det kommer till överlevnad. Den data som nu kommer presenteras visar tydligt på Amniotics målsättning att hjälpa patienter som lider av lungsjukdom och ambition att bättre förstå hur man kan förbättra de medicinska behandlingarna inom området”, säger VD Kåre Engkilde.

Lungtransplantation är för närvarande den enda effektiva behandlingen för patienter med lungsjukdom i slutstadiet. Dock anses de flesta potentiella donatorlungor som olämpliga för transplantation. När en lämplig donatorlunga identifierats kan en transplantation göras. Därefter genomgår patienten ett kirurgiskt ingrepp vilket medför risk att utveckla PGD. PGD är en allvarlig lungskada som kan inträffa inom de första 72 timmarna efter lungtransplantation och är den vanligaste orsaken till tidig dödlighet och följdsjukdomar.

Den muntliga presentationen vid ISHLT2022 kommer att vara en del av en session som presenterar ny tillämpad forskning som avser främja förståelsen för akut lungskada och kronisk lungallograftdysfunktion (CLAD) samt uppmärksamma möjliga åtgärder för att rädda donatorlungor som idag inte bedöms lämpliga för transplantation.

Information om presentationen
Session 06: Translational Insights into Lung Transplant Complications and Care
Titel: Mesenchymal Stromal Cell Therapy Regenerates Rejected Donor Lungs and Reduces Primary Graft Dysfunction Following Lung Transplantation
Presentatör: A. Niroomand
Tid och datum: 27 april kl. 11:00-11:15

Upcoming events

Read more

Subscribe