Media

MD Marcus Larsson – ny vd för Amniotics AB

Regulatory

August 30, 2022

Amniotics AB (”Amniotics” eller ”Bolaget”) meddelar idag att styrelsen har beslutat att utse Medicine Doktor Marcus Larsson till ny verkställande direktör (vd) för Amniotics. Marcus Larsson tillträder per idag som ny vd för Bolaget.

Marcus Larsson är specialistläkare i neonatologi, disputerad inom klinisk fysiologi och en av grundarna av Amniotics. Han är också en av uppfinnarna av Amniotics patenterade teknologi för att utvinna neonatala Mesenchymala stamceller (MSC) för behandling av allvarliga sjukdomstillstånd. Marcus Larsson har suttit i Bolagets styrelse sedan starten och kommer att kvarstå som styrelseledamot vid sidan av uppdraget som vd.

Amniotics går nu in i en ny fas där Bolagets stamcellsprodukt PulmoStem bland annat skall utvärderas i en klinisk studie för behandling av Covid-19 och akut lungsjukdom. Den kliniska studien genomförs i Sverige och UK.

I samband med Marcus Larssons tillträde som ny vd, lämnar Kåre Engkilde sitt nuvarande uppdrag som bolagets vd. Kåre kommer under en övergångstid stå till Bolagets förfogande.

”Jag vill tacka Kåre för de betydande insatser som han bidragit med under sin tid som Amniotics vd. Kåre har lett förberedelserna inför och genomförandet av noteringen av Amniotics på Nasdaq First North Growth Market och utvecklingen av Bolagets egna GMP- tillverkningsanläggning i Lund,” säger Peter Buhl Jensen, Amniotics, styrelseordförande. ”När Amniotics nu går in i en ny fas av kliniska prövningar och samarbeten kring Bolagets patenterade stamcellsteknologier vill jag samtidigt välkomna Marcus Larsson som ny vd för Amniotics. Med sin kunskap och erfarenhet inom Amniotics nyckelområden blir Marcus ett viktigt tillskott till Bolagets fortsatta utveckling och framgångar.”

För ytterligare information kontakta:
Peter Buhl Jensen, telefonnr +45 2160 8922 och pbj@buhloncology.com

Om Amniotics


Amniotics AB (publ) är ett biopharmaföretag som utvecklar cellterapiläkemedel baserade på mesenkymala stamceller (MSC) från fostervatten. Företaget föddes ur upptäckten av en ny källa till stamceller i fullgånget fostervatten. Baserat på ett decennium av forskning vid Lunds universitets internationellt erkända stamcellscenter och Skånes universitetssjukhus i Lund, arbetar företaget med banbrytande teknologi för tillvaratagande och produktion av vävnadsspecifika neonatala mesenkymala stamceller (MSC). Dessa stamceller har unika egenskaper för tillämpningar inom regenerativ medicin. Amniotics har också en, av Läkemedelsverket, godkänd Good Manufacturing Practice (GMP) tillverkningsanläggning för att producera läkemedel för avancerad terapi (ATMP). Med en egen GMP-anläggning i drift sedan 2020 är Amniotics nu förberett att gå in i kliniska prövningar med den ledande läkemedelskandidaten, PulmoStem™ och söker etablera strategiska partnerskap med forskare och företag som är intresserade av att utveckla stamcellsbaserade terapier inriktade mot sjukdomar där det idag saknas effektiva behandlingar.

Amniotics Certified Adviser på First North är Redeye AB, e-post: certifiedadviser@redeye.se, telefon: +46 (0) 8 121 576 90.
Läs mer på www.amniotics.com.

Upcoming events

Read more

Subscribe